De dirigente: Renate Rothbauer

renate rothbauer 2015

Voor het eerst in haar 160-jarig bestaan heeft Zangvereniging St. Caecilia een vrouwelijke dirigent. Per 1 maart 2017 heeft Renate Rothbauer de muzikale leiding van het koor.

Renate Rothbauer woont in Wahlwiller en studeerde aan het conservatorium te Maastricht koordirectie bij Annie Jansen en zang bij Peter Kokkelmans. Haar zangtalent is zij nadien verder blijven ontwikkelen bij Ans Humblet en meer recent bij Marjon Lambriks en John Bröcheler.

Naast haar baan als Senior Music Manager bij André Rieu Studios te Maastricht, is Renate Rothbauer veelzijdig bezig in haar vakgebied. Zo is zij dirigent en vocal-coach bij centrum voor Muziek en Theater Nederland met als artistiek directeur Marjon Lambriks. Voorts is zij dirigent van Zangvereniging ‘De Eendracht’ te Noorbeek. Lange tijd dirigeerde zij ook Vocaal Ensemble Donna Voce in haar woonplaats en het Gemengd Koor St. Jozef te Vaals. Ook treedt zij op als soliste bij concerten. Renate Rothbauer houdt wel van een nieuwe uitdaging. Zo was zij in meerdere kwaliteiten betrokken bij het Malawi Projectkoor, dat onlangs in Eys het mooie concert ‘Beautiful songs for Beautiful Children’ verzorgde, in samenwerking met het Universiteitskoor onder leiding van Wim Vluggen.